СИТУАЦІЯ ІЗ ЗАСТУПНИКОМ МІНІСТРА ОБОРОНИ УКРАЇНИ ПАВЛОВСЬКИМ ГАЛЬМУЄ ПРОЦЕС ПЕРЕОЗБРОЄННЯ – ГОЛОВА ПРАВЛІННЯ ЛІГИ ОБОРОННИХ ПІДПРИЄМСТВ

Відсутність ланки заступника міністра оборони України з озброєння та, зокрема, невизначеність долі генерала Ігоря Павловського (заступник міністра оборони Ігор Павловський з 12 жовтня знаходиться під цілодобовим домашнім арештом – Ред.) суттєво гальмує процес переозброєння Збройних сил України та інших збройних формувань. Про це в інтерв’ю агентству ІНТЕРФАКС зазначив голова Правління Громадської спілки «Ліга оборонних підприємств України» Олег Висоцький.

За його словами, наслідком такої ситуації стало збільшення терміну прийняття рішень на авансування заходів із закупівлі та розроблення озброєнь і військової техніки (ОВТ) і відповідних дозволів на сплату, оскільки на заступника міністра оборони України з озброєння покладене це завдання, і воно вимагає додаткових обґрунтувань, документів, часу на прийняття рішення тощо.

 

О.Висоцький зазначив, що, крім того, значно збільшився час підписання вихідних документів, зокрема, що стосуються змін до державного оборонного замовлення (ДОЗ), оскільки раніше саме заступник міністра оборони України з озброєння особисто підписував ці документи у міністра оборони України, і на цей час термін підписання “встановленим порядком” складає 3-4 доби тощо.

Голова Правління Ліги впевнений, гальмується й координація роботи між військовим відомством та оборонними підприємствами, оскільки заступник міністра оборони України з озброєння був, зокрема, координатором роботи в Міноборони України та особисто збирав наради з підприємствами-виконавцями ДОЗ, видавав спільні рішення вирішення з проблемних питань, формував кооперацію, ставив завдання тощо зокрема, це стосується виробництва бронетехніки, броньованих машин, будівництва бойових катерів тощо на досить високому рівні. Крім того, вказує голова об’єднання приватних оборонних підприємств, заступник міністра оборони України з озброєння особисто керував заходами із розгортання виробництва боєприпасів на фондах Міноборони, на цей час це здійснюється уповільнено.

О.Висоцький нагадав, що у жовтні 2017 року фінансовий ресурс Міноборони збільшено на 1,4 млрд. грн., включено нові заходи, які потребують дієвих та швидких управлінських рішень, зокрема, щодо випуску боєприпасів. «Без людини, яка “в темі” та має високу посаду, є реальна загроза в ефективному використанні коштів до кінця року», — вважає промисловець.

Як відомо, 12 жовтня 2017 р. суд у Києві обрав заступнику міністра оборони Ігорю Павловському запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту у зв’язку з підозрою у причетності до розтрати 149 млн грн під час закупівлі пального для Міноборони України.

Поделиться публикацией
-->