СИТУАЦІЯ З ВІДТОКОМ КАДРІВ І УКОМПЛЕКТОВАНІСТЮ ВІЙСЬКОВИХ ЧАСТИН ЗСУ ПОКРАЩИЛАСЯ

За останні 9 місяців ситуація з відтоком кадрів і укомплектованістю військових частин ЗСУ покращилася.

Про це 15 квітня ц.р. повідомив Цензор.нет, посилаючись на заяву начальника Головного управління персоналу Генерального штабу ЗСУ генерал-майора Ігора Лисенка..

­»Ми проаналізували ситуацію, виявили основні причини, через які чимало військовослужбовців не продовжують контракт, оцінили систему відбору та комплектування військових частин і вжили певних заходів. Так, однією з найпоширеніших проблем, яку називали контрактники під час опитування, є обмаль вільного часу на відпочинок та сім’ю. Майже пів року військовослужбовець перебуває в районі ООС, після ротації має короткий відпочинок, потім на кілька місяців вирушає на полігон. Це часто стає причиною негараздів у сім`ях, зникає мотивація», – розповів Лисенко.

За словами генерала, є кілька основних чинників, які спрацювали на позитивну динаміку комплектування війська. Один із них – це внесені корективи в систему відбору та комплектування. Раніше намагались спочатку максимально укомплектувати частини ДШВ. Але ж не всі з тих, хто на ринку праці розглядає пропозицію служби у війську, прагнуть служити саме в десанті. Сьогодні військкомати залишають кожному кандидатові можливість вибору роду військ або навіть конкретної частини, де він би хотів служити.

Ці та інші чинники спрацювали в комплексі і дозволили впродовж другого півріччя 2019 року та першого кварталу 2020-го збільшити укомплектованість військових частин. Наприклад, у Десантно-штурмових військах в середньому вона зросла майже на 11%. А в окремих військових частинах – навіть більше ніж на 20%.

«Динаміка зростання укомплектованості військових частин спостерігається й у Сухопутних військах – їхня укомплектованість зросла на 7%», – зазначили в Генштабі.

Поделиться публикацией