СИЛИ ТЕРОБОРОНИ ДОСЯГЛИ МАЙЖЕ 110 ТИСЯЧ, ВОЮЮТЬ РАЗОМ ІЗ ЗСУ ТА ОТРИМУЮТЬ ВАЖКЕ ОЗБРОЄННЯ

Бійці Територіальної оборони, які залучені до бойових дій, стовідсотково мають всі засоби захисту, а також забезпечуються важким озброєнням для виконання бойових завдань.

Про це на брифінгу «Поточна ситуація на фронті» у Медіацентрі Україна-Укрінформ заявив начальник штабу Територіальної оборони ЗСУ Сергій Собко.

“У зоні бойових дій підрозділи і частини територіальної оборони завжди діють у складі створених угруповань військ під єдиним керівництвом. Що стосується оснащення, то всі 100 відсотків бійців тероборони, які залучені до бойових дій, мають всі засоби захисту — шоломи, бронежилети, засоби для надання медичної допомоги як особисто, так і своїм побратимам”, — сказав начальник штабу Територіальної оборони.

“По своїй суті підрозділ ТрО є легкою піхотою. У бойових умовах для відповідних завдань здійснюється забезпечення важким позаштатним озброєнням: важкі кулемети, протитанкові комплекси, гранатомети, міномети, переносні зенітно-ракетні комплекси. Підкреслю, що закордонне військове оснащення також йде і у підрозділи ТрО”, — сказав Собко.

За його словами, підготовка сил тероборони здійснюється до прибуття підрозділу чи частини в район виконання бойових завдань. “Бувають випадки, коли назване озброєння надходить безпосередньо в район виконання бойових дій. Тоді ми змушені виконувати допідготовку бійців безпосередньо там, в тилових смугах”, — зазначив Собко.

Як повідомлялося, за даними штабу Територіальної оборони ЗСУ, із 32 бригад тероборони 25 бригад в повному складі або частково беруть участь у бойових діях.

Додатково створено понад 700 добровольчих формувань територіальних громад. Тероборона отримує не лише вітчизняну зброю, а й західні зразки.

«Наразі Сили територіальної оборони ЗСУ складають близько 110 тисяч осіб. Крім того, станом на сьогодні вже створено понад 700 добровольчих формувань територіальних громад, які є складовою Територіальної оборони України. У цілому ця цифра буде триматися», — заявив він.

Однак, за його словами, залежно від ситуації не виключене прийняття рішення про формування додаткових військових частин.

«Так. Озброєння, яке ми та наші частини додатково позаштатно маємо, а це кулемети, протитанкові комплекси, гранатомети, ПЗРК, — усе це вітчизняні та зброя, яку ми отримуємо від наших країн-партнерів».

Показово, що в Білорусі формують підрозділи тероборони за українським зразком.

Бійці ТрО на Харківщині відтіснили російських військових і вийшли на ділянку державного кордону з Росією.

Поделиться публикацией