СИЛИ ОБОРОНИ НАНЕСЛИ УРАЖЕННЯ РОСІЙСЬКОМУ ЗЕНІТНОМУ КОМПЛЕКСУ “БУК”

Сили оборони нанесли ураження російському зенітному комплексу “Бук” на Запорізькому напрямку. Відео ураження оприлюднив Командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Олександр Тарнавський.

Про це 10 липня ц.р. повідомив Мілітарний.

За допомогою аеророзвідки українські військові виявили в глибокому тилу російських окупантів вогневу позицію зенітного ракетного комплексу “Бук” на якій було розміщено кілька машин.

По виявленій техніці було успішно нанесено артилерійський удар в результаті якого було знищено одну пускову установку. Боєкомплект машини здетонував, що означає гарантоване знищення бойової машини.

Тарнавський не надав деталей цієї операції та відомостей про засіб ураження. Проте судячи з потужності вибухів, точності нанесення ударів та їх періодичності можна впевнено припустити, що це були 227-мм ракети GMLRS комплексу HIMARS.

Загалом було випущено принаймні три ракети, одна з яких влучила у ціль. Два інші попадання прийшлись на місце де стояла інша машина, проте та вже встигла її покинути.

Її складно ідентифікувати, окрім того, що вона належить до машин комплексу “Бук”. У неї відсутній яскраво виражений “ковпак” радару як у самохідних пускових установок Бук-М1, тому це може бути пуско-заряджальна машина. Також є імовірність, що це пускова установка ЗРК “Бук-М2”.

Місце розташування російської техніки вдалось ідентифікувати поблизу населеного пункту Запоріжжя, Запорізької області.

Позиція знаходилась у відносно глибокому тилу приблизно в 36 кілометрах від лінії бойового зіткнення.

 

Поделиться публикацией