СЕРЕД ДЕРЖАВНИХ ІНСТИТУЦІЙ УКРАЇНЦІ НАЙБІЛЬШЕ ДОВІРЯЮТЬ АРМІЇ – СОЦІОЛОГ ІРИНА БЕКЕШКІНА

Армія – це єдина державна інституція, до якої громадяни відчувають довіру. Це було завжди на протязі історії України. Але на фоні подій у Криму та на Сході країни, довіра до ЗСУ зросла на відміну від інших державних інституцій. Про це у коментарі інформагентству «Оборонно-промисловий кур’єр» розповіла Директор Фонду «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна.

Соціолог зауважила, що відношення населення до армії і інших структур безпекового сектору не однакові. Мовляв, до СБУ, поліції, прокуратури та інших організацій, які повинні забезпечувати  безпеку, довіри немає. «А якщо так, то люди не відчувають себе захищеними у державі. До речі, особиста безпека є однією з головних проблем, яку українці визначають як важливу», — зазначила співрозмовниця агентства.

За словами Ірини Бекешкіної, фонд постійно проводить моніторинг суспільної думки людей, які мешкають на Сході України. «Якщо у 2014-му та початку 2015-го на питання чи потрібні український військовий контингент на Донбасі думки ділилися навпіл із деяким переважанням, що не потрібно. За рік ситуація змінилася – переважає думка «хай ці частини тут будуть, поки триває конфлікт», — розповіла вона.

ІА «ОПК»

Поделиться публикацией