СЕНАТ США СХВАЛИВ ЗАКОНОПРОЕКТ ПРО 300 МІЛЬЙОНІВ ДОЛАРІВ ВІЙСЬКОВОЇ ДОПОМОГИ ДЛЯ УКРАЇНИ

Сенат Конгресу США схвалив законопроект щодо оборонного бюджету Сполучених Штатів на 2020 фінансовий рік, у якому передбачається виділення 300 мільйонів доларів військової допомоги для України, повідомляє посольство України в США у своєму Facebook.

«Законопроектом передбачено спрямувати $ 100 млн тільки на летальні види озброєнь. Пропонується розширити напрями допомоги США у зміцненні обороноздатності ЗСУ шляхом включення до неї засобів берегової оборони, протикорабельних ракет і систем, які сприяють підвищенню ефективності управління військами, зокрема, протиповітряної і берегової оборони», – сказано в повідомленні.

Закон набуде чинності після того, як пройде стадію межпалатного узгодження у Конгресі та отримає схвалення президента США Дональда Трампа.

Нагадаємо, що раніше Палата представників Конгресу США затвердила законопроекти щодо виділення бюджету американським державним структурам, у яких, серед іншого, передбачається виділення у цілому до $ 700 млн допомоги для України у 2020 фінансовому році.

З початку російської агресії в Донбасі Збройні сили України отримали від Сполучених Штатів Америки майже десять тисяч одиниць військової техніки, а американські військові інструктори навчають українських військовослужбовців.

Поделиться публикацией