СЕКРЕТАР РНБО ЗУСТРІВСЯ З ЧИНОВНИЦЕЮ ПЕНТАГОНУ

Делегація Пентагону після візиту на Донбас провела зустріч з керівництвом Ради національної безпеки і оборони України. Секретар РНБО Олексій Данилов обговорив із заступником помічника міністра оборони США з питань співробітництва з Україною і країнами Євразії Лорою Купер реформи оборонної сфери.

Про це 6 листопада ц.р. повідомила прес-служба відомства.

Так, сторони обговорили військову співпрацю між країнами і обмінялися думками щодо ситуації безпеки в Європі і світі.

«Допомога США є критично важливою для захисту України від російської агресії» , – сказав Данилов і подякував американцям за підтримку України.

Говорячи про реформи в Україні, Купер запевнила Україну в підтримці з боку США і окреслила основні пріоритети відповідної допомоги. При цьому вона наголосила на важливості реалізації положень закону України про національну безпеку в частині посилення цивільного контролю над Збройними силами, посилення прозорості та підзвітності процесу військових закупівель, поліпшення підзвітності та прозорості військово-промислового комплексу.

Секретар РНБО в свою чергу заявив, що Україна зацікавлена в реформуванні своєї оборонної промисловості відповідно до кращих західних стандартів.

«Наша стратегічна мета полягає в тому, щоб вітчизняна оборонна промисловість могла ефективно забезпечувати Збройні сили необхідним озброєнням і ресурсами» , – зазначив він.

Данилов і Купер приділили особливу увагу питанню війни на Донбасі, зокрема, крокам президента Володимира Зеленського про припинення вогню та можливих шляхів досягнення стійкого миру. Українська сторона наголосила, що продовжує наполегливо працювати над досягненням дієвих домовленостей щодо деескалації ситуації на тимчасово окупованих територіях.

Поделиться публикацией