САУ «БОГДАНА», ЙМОВІРНО, ОТРИМАЛА АВТОМАТИЗОВАНИЙ МЕХАНІЗМ ЗАРЯДЖАННЯ АБО АВТОМАТ, ЯК У CAESAR

Таке припущення зробили в DEFENSE EXPRESS після аналізу кадрів нагородження українських бійців у День ракетних військ і артилерії та День інженерних військ 3 листопада, куди потрапив ще один новий зразок САУ «Богдана» на шасі Tatra, але з додатковим механізмом у казенній частині гармати.

Фахівці зробили обережне припущення, що це — механізація процесу заряджання, як мінімум — досилач, який вже прискорює темп стрільби. Але насправді він доволі схожий й з механізмом заряджання, який встановлюється на французький Caesar.

Експерти пояснили, що принцип його роботи відносно простий, у два лотки закладаються снаряд та заряд, які автоматично досилаються у камору. У цій версії Caesar на шасі Tatra також є маніпулятор, який пришвидшує шлях снаряда від боєукладки до казенної частини. Й для САУ «Богдана» вкрай важливо отримати механізацію заряджання, що було у планах, але не було реалізовано у попередніх версіях.

Тепер можливо говорити про те, що це питання вирішено й у серійному виробництві українська самохідна артсистема отримає останній необхідний механізм автоматизації.

Поделиться публикацией