САНКЦІЇ ЩОДО ЕКСПОРТУ ДО РФ МОЖУТЬ СТАТИ ОБ’ЄДНУЮЧИМ РІШЕННЯМ УСІХ ЦИВІЛІЗОВАНИХ КРАЇН — ЦДАКР

На відміну від Інших, санкції щодо експорту до Росії товарів військового призначення (ТВП), ТПВ та сучасних технологій (фактично у будь-якій сфері) — можуть і мають стати безкомпромісним об’єднуючим рішенням усіх цивілізованих країн.

Про це заявили ІА «ОПК» в Центрі досліджень армії, конверсії та роззброєння (ЦДАКР), коментуючи повідомлення про те, що уряди США й Канади продовжують тісно взаємодіяти в питанні антиросійських санкцій.

При цьому, наполягають в ЦДАКР, на відміну від, зокрема, енергоносіїв, заборона постачання цих товарів не буде економічним і соціальним тягарем для більшості населення, не призведе до росту цін та інфляції у країнах Заходу.

«Враховуючи очевидні зростання внутрішніх оборонних замовлень, фактично не призведе до втрати робочих місць. Водночас, без західних комплектуючих і технологій Росія невдовзі втратить  спроможність відновлення та нарощування оборонного потенціалу на відповідному рівні, що суттєво знизить ризики військової агресії не тільки проти України, а проти інших країн світу. Інструментів для шантажу стане менше. Жорсткі санкції та контроль і покарання за їх порушення — одна з головних тем гарантій безпеки, як і постачання і спільне з партнерами виробництво зброї для України», — зазначили в аналітичному центрі.

До того ж, кажуть в ЦДАКР, чи не єдиним стримувальним чинником щодо реалізації ефективного санкційного режиму може бути корупція у сфері торгівлі ТВП та ТПВ.

Як стало відомо 21 червня, уряди США й Канади продовжують тісно взаємодіяти в питанні антиросійських санкцій, а також зменшення глобальних економічно-фінансових наслідків війни, розв’язаної РФ проти України.

Про це заявила в Оттаві міністр фінансів США Джанет Єллен перед зустріччю з віцепрем’єром Канади Христиною Фріланд, передав власний кореспондент Укрінформу.

«Звісно, ми говоритимемо про росію й Україну та нашу співпрацю. Важливо, щоб ми разом працювали над реально ефективними санкціями», — сказала глава американського мінфіну.

Вона також підкреслила важливість взаємодії двох країн у збільшенні виробництва енергоносіїв, украй необхідних Європі й іншим країнам.

Крім того, міністр фінансів США вказала на необхідність реалізації домовленостей для зміцнення стійкості логістичних ланцюжків, аби зменшити бюджетні видатки й інфляцію.

Поделиться публикацией