РІЗКЕ ЗАГОСТРЕННЯ РИТОРИКИ МІЖ РФ ТА ЯПОНІЄЮ – ПРЯМІ НАСЛІДКИ ВІЙНИ РФ ПРОТИ УКРАЇНИ

В РФ вже пригрозили Японії «адекватними заходами» на тлі рішення Токіо про збільшення військового потенціалу. Представник російського МЗС заявив, що діяльність Японії нібито створює «серйозний виклик для безпеки».

У Росії вважають, що відмова Японії від мирного напрямку у своєму розвитку та рішення про нарощування військового потенціалу нібито становлять «серйозний виклик для безпеки» РФ. Заступник міністра закордонних справ держави-агресора Андрій Руденко вже пригрозив тим, що Москва може вжити заходів для «блокування військових загроз», якщо Токіо не відмовиться від таких дій у сфері оборони.

Про це написали пропагандистські ЗМІ.

За його словами, Росія звернула увагу на нову політику, яку «прискорено» реалізує адміністрація японського прем’єр-міністра Фуміо Кісіди, щоб «перейти на рейки форсованої мілітаризації».

Руденко зазначив, що Японія планує безпрецедентно збільшити оборонні витрати, а також нібито збирається проводити масштабні військові навчання біля російських кордонів за участі нерегіональних партнерів та оновити документи щодо оборони й безпеки для концентрації на «створенні ударного потенціалу».

Японія через  посла зробила заяву, що прийняла Росію як загрозу лише після повномасштабного нападу на Україну. «Розглядаємо таку активність Токіо як серйозний виклик для безпеки нашої країни та Азіатсько-Тихоокеанського регіону в цілому. Попереджаємо, що в разі продовження подібної практики будемо змушені вжити відповідних адекватних заходів з метою блокування військових загроз Росії», – заявив заступник глави МЗС РФ.

Раніше повідомлялося, що Міноборони Японії розглядає можливість розгортання гіперзвукових ракет на островах Кюсю та Хоккайдо – за 40 км від Росії.

Поделиться публикацией