РІВЕНЬ І ЯКІСТЬ ВІЙСЬКОВО-ТЕХНІЧНОЇ ДОПОМОГИ ПОЧАЛИ ЗРОСТАТИ ПРЯМО ПРОПОРЦІЙНО СТІЙКОСТІ СИЛ ОБОРОНИ УКРАЇНИ – ЕКСПЕРТ

Небезпідставно Ллойд Остін у Києві згадав саме про віру в Україну. Її бракувало, тому за Україною в цій війні пильно спостерігали – буквально, як за коридою чи собачими боями. Аж поки не стало зрозуміло, що за тиждень Києва загарбникам не взяти. Отоді і з’явилися перші серйозні рішення.

Про це в свої статті для «Лівого берегу» написав директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Валентин Бадрак.

«Скажемо щиро: рівень і якість військово-технічної допомоги почали зростати прямо пропорційно стійкості сил оборони України та суттєво підсилилися завдяки реалізації москітних стратегій у рамках мобільної, активної оборони – коли протягом першого етапу війни вдалося фактично розбити російські угруповання на Київщині та Чернігівщині. Що змусило Кремль оголосити про зміну стратегії та обмежитися бажанням «повного звільнення Донбасу», — вважає експерт.

В. Бадрак переконаний, що після того, як 13 квітня Збройні сили України успішно застосували береговий ракетний комплекс РК-360МЦ «Нептун» від ДККБ «Луч», уразивши та потопивши флагман Чорноморського флоту РФ, ракетний крейсер «Москва», західні партнери остаточно переконалися: Україна воювати вміє й налаштована на перемогу.

Поделиться публикацией