РФ У ВСЬОМУ СВІТІ ШУКАЄ СНАРЯДИ РАДЯНСЬКИХ КАЛІБРІВ ДЛЯ АРТИЛЕРІЇ, ТАНКІВ, РСЗВ — БУДАНОВ

Росія у всьому світі шукає снаряди радянських калібрів для артилерії, танків і реактивних систем залпового вогню.

Про це в інтерв’ю LIGA.net розповів начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов.

Країна-агресор з початку осені стикається з проблемою нестачі снарядів.

За словами Буданова, російські окупанти мають проблеми з боєприпасами до артилерії різних калібрів, осколково-фугасними снарядами до танків та ракет до реактивних систем залпового вогню.

 “Зараз росіяни також у всьому світі шукають, де придбати снаряди 122 та 152 мм, танкові осколково-фугасні постріли та реактивні снаряди до “Градів” та “Ураганів”, – розповів начальник ГУР.

Кирило Буданов зазначив, що є певні країни, які можуть допомогти росіянам з боєприпасами, але за його словами, в багатьох випадках їх продають через треті країни.

Нагадуємо, на початку грудня директорка Національної розвідки США Евріл Гейнс заявила, що російські окупаційні сили в Україні витрачають більше боєприпасів, ніж спроможний виготовити їхній оборонно-промисловий комплекс.

“Росія витрачає боєприпаси “досить швидко”, що спонукає Москву шукати допомоги в інших країнах, включаючи Північну Корею”, –  сказала Гейнс.

“Ми вважаємо, що вони не здатні самостійно виробляти те, що витрачають на даному етапі. Тож це буде виклик”, – сказала вона.

Раніше Сполучені Штати заявляли, що РФ звернулася до Північної Кореї, щоб отримати необхідне озброєння. Йшлося зокрема про артилерійські боєприпаси.

 

Поделиться публикацией