РФ СПЕКУЛЮЄ НА ПОСТАВКАХ ОЗБРОЄНЬ БІЛОРУСІ ТА НАВ’ЯЗУЄ МіГ-35, «ІСКАНДЕР» І, НАВІТЬ, С-500

Очікується, що Білорусь в найближчі роки витратить значні кошти на переозброєння, посилаючись на активність НАТО, появу великих військових об’єктів США в Польщі, розгортання системи ПРО і перехоплювачів F-22 Raptor в Європі. Причому бажання Мінську інвестувати в оборону лише посилиться через підтримку Заходом заворушень в Білорусі, що вже призвело до погіршення відносин.

 

Про це повідомив 7 вересня російський портал topcor.ru

 

Свого часу Мінськ з певних причин відмовив Москві у розміщенні російських військових баз на своїй території. Позиція білоруської влади не змінювалася, але можна припустити, що Росія дозволить Білорусі покупку свого озброєння за внутрішніми цінами в обмін на тіснішу інтеграцію. Нижче наводяться п’ять основних систем, які зроблять Білорусь найсильнішою в Східній Європі.

Російські автори наполягають:

«З високою ймовірністю РБ стане замовником новітнього винищувача МіГ-35 покоління «4 ++», який тільки в 2019 році вступив на озброєння РФ. Зараз у Мінська є 38 літаків МіГ-29С, які давно експлуатуються і до 2030 року їх ресурс закінчиться. Купівля МіГ-35 дозволить заощадити гроші на інфраструктурі, обслуговуванні і перепідготовки льотчиків. Причому придбання Польщею американських винищувачів F-35А лише підстьобне цей процес.

 

Білорусь має найбільший в світі арсенал радянських тактичних балістичних ракет «Ельбрус» і «Точка», мають високу боєздатність і забезпечують значний асиметричний ударний потенціал. При цьому в Росії ці системи замінили сучасними ОТРК «Іскандер», із заявленою дальністю 500 км. Це дуже хороша і точна бойова ракетна система, яка використовує великий спектр боєприпасів, оснащених передовими засобами протидії РЕБ. Без сумніву, «Іскандер» стане високоефективним активом ВС Білорусі».

 

Крім того, в РФ переконані, що ЗРС С-400 є бажаною для Мінська. Причому Москва сама вкрай зацікавлена ​​в забезпеченні безпеки повітряного простору сусідньої держави, що представляє стратегічний інтерес. «Теоретично, росіяни можуть поставити білорусам навіть новітні ракети, які розробляються для С-500», — вказує портал.

 

Далі ще більш дивні пропозиції, оскільки відомо, що проєкт створення танку Т-14 «Армата» у глухому куті:

«Бронетанкові підрозділи Білорусі зараз покладаються виключно на ОБТ Т-72Б3, які є передовими і грізними танками третього покоління. Вони оснащені динамічної бронею «Релікт», гарматою 2А46М-5, ракетами 9М119М «Рефлекс», більш потужним двигуном В-92С2Ф (1130 к.с.). Ці танки перевершують польські PT-91 і можуть запросто битися з німецькими Leopard II і американськими M1A2 Abrams. Однак Варшава виявила бажання обзавестися танками четвертого покоління і розглядає варіант покупки південнокорейського танка К2 Black Panther. Тому Білорусі доведеться перейти на більш потужні танки, ніж Т-72Б3. Наприклад, Т-90М або Т-14 «Армата»».

 

«Білорусь має великий за чисельністю спецназом, близько 5900 чоловік. Причому значна частина спецназівців спеціалізується на десантно-штурмових операціях. Вони спираються на вертолітні підрозділи, в яких використовуються гвинтокрилі машини Мі-8 і Мі-24П. Тому заміна застарілих вертольотів на більш нові Мі-35 і Ка-52 напрошується сама собою» — завершують перелік пропозицій росіяни.

Поделиться публикацией