РФ РОЗМІСТИЛА РАКЕТНО-ТАКТИЧНІ КОМПЛЕКСИ «ІСКАНДЕР» ПІД КАЛІНІНГРАДОМ

Росія розмістила в Калінінградській області оперативно-тактичні ракетні комплекси (ОТРК) «Іскандер» і залишить  їх там на постійній основі, повідомило 5 лютого видання Delfi. Вони можуть нести ядерний заряд.

За словами литовського міністра оборони Раймунда Каробліса, раніше ці ОТРК доставлялися в Калінінград для проведення навчань, проте «в цей раз ситуація інша — це розміщення на постійній основі, при наявності всієї необхідної для цього інфраструктури».

Голова комітету Держдуми з оборони Володимир Шаманов підтвердив журналістам, що РФ розмістила комплекси «Іскандер» в Калінінградській області.

 

«Розмістили, так. Розміщення іноземної військової інфраструктури автоматично потрапляє до переліку цілей першочергового знищення», — цитують Шаманова російські ЗМІ.

 

Раніше генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявляв про те, що розміщення поблизу кордонів НАТО російських ракет, здатних нести ядерну зброю, турбує союзників по Альянсу, проте вони продовжують проводити власну політику з’єднання політичного діалогу та забезпечення сильної оборони.

 

Нагадаємо, в жовтні минулого року Росія відправила в Калінінград ракети з ядерними боєголовками.

Поделиться публикацией