РФ РОЗГЛЯДАЄ МОЖЛИВІСТЬ ПОБУДОВИ ПЕРШИХ ДВОХ ВЕРТОЛЬОТОНОСЦІВ В ОКУПОВАНОМУ КРИМУ

Росія розглядає можливість побудови перших двох вертольотоносців для російського флоту на суднобудівному заводі “Затока” в окупованому Криму, закладка яких очікується у травні 2020-го року

Про це 11 вересня ц.р. повідомив портал ТАСС, посилаючись на два джерела у суднобудівній сфері

Повідомляється, що зараз на завершальній стадії знаходиться розробка технічного проекту, після чого міністерство оборони Росії має підписати угоду на будівництво.

Відомо, що ща проектом передбачена водотоннажність вертольотоносців до 15 тисяч тонн, що дасть можливість нести на борту більше 10 гелікоптерів різних типів, а також розміщення великої докової камери для десантних катерів.

«Росія розглядає підприємство”Затока” у Криму, як майданчик з будівництва вертольотоносців з ряду технічних причин, зокрема це можливість будівництва кораблів довжиною до 300 метрів та шириною до 50 метрів, що дозволяє йому будувати кораблі водотоннажністю більше 150 тисяч тонн», — йдеться у повідомленні.

Також джерела ТАСС розказали, що не пізніше кінця 2019-го року міністерство оборони Росії завершить формування тактико-технічного завдання на перші російські універсальні десантні кораблі.

За його інформацією передати головний вертольотоносець заплановано у 2027-у році, а серійний – до початку 2030-х років.

Універсальні десантні кораблів (УДК), або як їх ще називають “вертольотоносцям”, здатні нести на своєму борту велике угрупування важких гелікоптерів різноманітного призначення, а також перевозити підрозділ морської піхоти.

Окрім того УДК мають док для катерів та інших плавзасобів, аби забезпечити висадку десанту та бронетехніки з води на узбережжя.

Це вже не перша спроба Росії отримати на озброєння кораблі цього типу. Так у 2011 році вона підписала угоду на будівництво кораблів такого типу у Франції. У 2014-у році в зв’язку з агресією Росії проти України, Франція відмовилась передавати кораблі типу Mistral Росії та згодом вони були реалізовані Єгипту.

.

 

Поделиться публикацией