РФ ПРИСКОРИТЬ ТЕМПИ ПРОВЕДЕННЯ ВИПРОБУВАЛЬНИХ ПУСКІВ ГІПЕРЗВУКОВОЇ РАКЕТИ «ЦИРКОН»

РФ прискорить темпи проведення випробувальних пусків гіперзвукової ракети «Циркон» з морських носіїв: стрільби з підводних човнів почнуться в 2020 році паралельно з запусками з борту фрегата «Адмірал Горшков».

Про це 25 березня ц.р. повідомив портал ТАСС, посилаючись на два джерела в оборонно-промисловому комплексі.

«Планується наростити темпи виконання стрільб гіперзвукової ракетою з борта морських носіїв в рамках держвипробувань вироби. Стрільби з підводних човнів типу» Ясень «почнуться вже в цьому році паралельно з триваючою серією запусків з» Адмірала Горшкова «, — сказав один зі співрозмовників агентства.

Інше джерело підтвердило цю інформацію і зазначив, що «перші випробування ракети на підводному носії повинні бути виконані з підводного човна» Северодвинск «(проект 885, шифр» Ясень «- прим. ТАСС). Він додав, що» спочатку стрілянина «Цирконій» з » Северодвінську «буде проведена з надводного положення». Співрозмовники не назвали точні терміни проведення нових випробувань.

У НВО машинобудування (входить в корпорацію «Тактичне ракетне озброєння»), яке, за даними ЗМІ, розробило ракету «Циркон», відмовилися коментувати ТАСС надану джерелом інформацію.

Вперше «Циркон» застосували з корабля на початку січня цього року (за іншими даними — в кінці грудня 2019 року): «Адмірал Горшков» провів стрільбу ракетою з Баренцева моря на дальність понад 500 км береговою мішені. Очікується, що до кінця року фрегат виконає ще 3-4 стрільби «Цирконій».

Як повідомив 20 березня газеті «Красная звезда» командувач Північним флотом віце-адмірал Олександр Моісеєв, підводні човни Північного флоту в найближчій перспективі проведуть випробувальні стрільби гіперзвуковими ракетами

Поделиться публикацией