РФ ПОСТІЙНО РОЗШИРЮЄ ВТС ІЗ ЗАРУБІЖНИМИ КРАЇНАМИ

Росія постійно розширює військово-технічне співробітництво із зарубіжними країнами, незважаючи на санкції Заходу.

Про це повідомив портал «РІА Новини» генеральний директор компанії «Рособоронекспорт» Олександр Міхєєв.

«Будь-які факти санкцій тиску ми розглядаємо як прояв недобросовісної конкуренції. Але при цьому Росія стабільно утримує другу позицію в світі за експортом озброєнь, і ми постійно розширюємо військово-технічне співробітництво з іноземними державами », — сказав Міхєєв.

За його словами, гарантом збереження лідируючих позицій Росії на світовому ринку озброєнь є надійність і ефективність російської військової техніки, вибір на користь якої роблять іноземні замовники, незважаючи на політичний тиск.

Одним із прикладів недобросовісної конкуренції Заходу на цьому ринку став підписаний в 2018 році контракт на поставку Індонезії 11 російських винищувачів Су-35 на суму $ 1,1 млрд, який поки не реалізували через загрозу США накласти санкції на Джакарту.

Росія стабільно займає друге місце в світі з експорту озброєнь. У березні минулого року Стокгольмський міжнародний інститут досліджень проблем миру повідомив в своєму звіті, що з 2015 по 2019 рік обсяг світової торгівлі зброєю виріс на 5,5% в порівнянні з періодом 2010-2014 років. Основними експортерами озброєнь залишаються США і Росія.

Зазначалося, що частка військового експорту Росії за останні п’ять років склала 21% від світового обсягу. За цей період російська зброя придбали 47 країн. Регіональне розподілення виглядає так: 55% всього обсягу продажів припали на Індію, Китай і Алжир, 57% — на Азію і Океанію, 19% — на Близький Схід (в основному Єгипет та Ірак), 17% — на Африку, 5,7% зброї поставили в Європу і 0,8% — в Північну і Південну Америки.

Поделиться публикацией