РФ ПОСТАВИЛА ПЕРШОГО РОБОТА-САПЕРА У ЗАХІДНИЙ ВІЙСЬКОВИЙ ОКРУГ

Інженерні війська гвардійської загальновійськової армії отримали на озброєння перший робототехнічний комплекс «Уран-6», повідомила в 10 липня прес-служба Західного військового округу (ЗВО).

«Модернізований багатофункціональний робототехнічний комплекс розмінування «Уран-6» пройде апробацію на базі інженерно-саперного полку в Воронезької області», — зазначено у повідомленні.

Робот буде використовуватися при навчанні саперів робити проходи у навчальних протипіхотних мінних полях та у очищенні місцевості від вибухонебезпечних предметів в режимі дистанційного управління, проінформував штаб ЗВО.

«Дальність знаходження оператора в ході управління робототехнічних комплексів складає до кілометра. Комплекс дозволяє виключити безпосередню участь військовослужбовця в ході виконання завдань, пов’язаних з ризиком для життя, а також з достатнім ступенем надійності забезпечити повне розмінування місцевості від вибухонебезпечних предметів, що істотно підвищує можливості інженерних підрозділів», — сказано в повідомленні.

Раніше Міноборони РФ повідомляло, що «до кінця 2020 року в інженерні війська сплановано до постачання 22 модернізованих багатофункціональних робототехнічних комплексів розмінування «Уран-6».

Поделиться публикацией