РФ ПЕРЕКИДУЄ В УКРАЇНУ РОЗКОНСЕРВОВАНІ ТАНКИ Т-54 ТА Т-55

Російські окупаційні війська в Україні почали отримувати розконсервовані танки Т-54 та Т-55. Про це свідчать кадри з одним з таких танків, які оприлюднили самі росіяни.

Таку інформацію 14 квітня ц.р. повідомив Мілітарний.

Відео, кадри із якого з’явилися у соцмережах, ймовірно, були зроблені пропагандистами в прифронтовій зоні у нічних умовах, тому якість зображення не дозволяє за деталями точно ідентифікувати модифікацію танка.

Окупанти заявляють, що танк Т-54 або Т-55 потрапив у кадр на території тимчасово окупованих районів Запорізької області України.

Наразі невідомо, чи беруть ці танки участь у бойових діях, чи це перші машини цього типу, які тільки надійшли на озброєння російських окупаційних сил після розконсервації.

Їх, зокрема, спочатку можуть використовувати для навчання екіпажів перед участю у бойових діях.

Про те, що Росія повертає із баз зберігання старі радянські танки Т-54 та Т-55, стало відомо 22 березня цього року.

Тоді з’явилися фотографії та відео ешелону, який перевозив радянські середні танки сімейства Т-54/55 з Далекого Сходу. У одному ешелоні були як танки Т-54, так і танки, які можуть бути пізніми Т-54 або Т-55.

За інформацією Conflict Intelligence Team (СІТ), цей ешелон відправився з міста Арсеньєв Приморського краю, у якому розміщена 1295 Центральна база резерву і зберігання танків російської армії.

Поделиться публикацией