РФ ОЧІКУЄ ЗОВНІШНЬОЇ ФІНАНСОВОЇ ПІДТРИМКИ З БОКУ ІНОЗЕМНИХ ДЕРЖАВ – ДАНІ БРИТАНСЬКОЇ РОЗВІДКИ

Росія очікує фінансової підтримки з боку «дружніх» держав, яка покриє майбутні дефіцити бюджету РФ на тлі затяжної війни проти України.

Про це 5 квітня ц.р. повідомив Укрінформ, посилаючись на міністерство оборони Британії.

Як зазначається, 28 березня прем’єр-міністр Росії Михайло Мішустін заявив, що перехід до випуску частини державного боргу Росії в іноземній валюті «розробляється».

«Цей крок майже напевно свідчить про те, що Росія очікує зовнішньої фінансової підтримки з боку іноземних держав, які вона вважає «дружніми»». Після завершення розробки інвестори з інших країн зможуть придбати російський суверенний борг і таким чином профінансувати деякі майбутні дефіцити бюджету Росії. Такі інвестори опосередковано фінансували б вторгнення росії в Україну», — йдеться у зведенні.

В останні місяці російські банки були основними суб’єктами, які купували російський державний борг. Однак навряд чи вони зможуть повністю фінансувати очікуваний майбутній бюджетний дефіцит, наголошується в звіті.

«Російські чиновники, ймовірно, бачать випуск зовнішнього боргу як один із способів закрити прогалини у фінансах Росії, оскільки вони планують тривалу війну в Україні. Проте чи вдасться Росії реалізувати ці заходи, залишається незрозумілим», — зауважують у британській розвідці.

 

Поделиться публикацией