РФ НАДАЛІ БУДЕ ФІНАНСУВАТИ ВІЙНУ ПРОТИ УКРАЇНИ

Росія не припинить фінансування війни проти України. Про це 4 квітня ц.р. повідомив Центр військових досліджень, посилаючись на директора Інституту світової політики Євгена Магди.

 

Як відомо, Генасамблея ООН прийняла резолюцію по COVID-19, де відсутній пункт про пом’якшення санкцій, який відстоювала та намагалася пропхнути Російська Федерація. Крім того є негативні для Росії тенденції на світовому енергетичному ринку. Росію, як і багато інших країн світу, зачепив коронавірус.

 

В умовах пандемії вести активні бойові дії – самогубство. Але з огляду на поведінку Росії на Донбасі подібні нахили в Кремля є. Поки рано стверджувати, що Росія повністю здулася і стрімко перетворюється з хижака на вегетаріанця. Кремль в останню чергу зменшить асигнування на агресивну пропаганду проти України, бойові дії на Донбасі та підтримку окупаційної влади ОРДЛО, – переконаний Євген Магда.

 

Експерт зазначає: Росія вправно користується статусом постійного члена Радбезу ООН, великим розмірами своєї країни, наявністю ядерної зброї та групи політиків у західному середовищі, хто розуміє Путіна.

 

«Росія постійно тиснутиме на Захід, зокрема щодо зняття санкцій. Але насправді, якби Росія хотіла, щоб санкції зняли, то виконувала б відповідні рішення. Для Кремля принципово інше: зберегти ніби власну правоту. Показати, хто несе відповідальність за ситуацію, що склалася із санкціями. Росія прагне контрнаступу на міжнародній арені не лише проти України, а всього західного світу», – наголосив Магда.

 

Останніми днями всю свою активність бойовики зосередили у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід».

Поделиться публикацией