РФ МОЖЕ ОТРИМАТИ ІРАНСЬКІ ДРОНИ ARASH-2, ЯКІ НЕСУТЬ ВП’ЯТЕРО БІЛЬШЕ ВИБУХІВКИ, НІЖ SHAHED — CNN

Використання Росією іранського безпілотника «Arash-2» має потенціал стати «великим переломом» у війні проти України.

Про це повідомив CNN.

«Будь-яке розміщення Росією безпілотника «Arash-2″ на війні в Україні може спричинити додатковий тиск на протиповітряну оборону країни», – зазначає видання.

Відомо, що бойовий дрон «може нести в п’ять разів більше вибухівки, ніж Shahed».

Про існування «Arash-2″ вперше стало відомо в 2019 році, але його точні можливості залишаються невідомими.

Дрон названий на честь Араша Стрільця – героїчного персонажа з іранської міфології, хто найвправніше стріляв з лука. Легенда свідчить, що він випустив стрілу, яка летіла цілий ранок і впала опівдні за 2250 кілометрів. Коли Араш відпустив свій лук, він нібито впав на землю і помер», – пише CNN. Зазначимо, з 13 вересня, коли росіяни вперше застосували ударні безпілотники проти України, сили протиповітряної оборони ЗСУ збили понад 300 дронів, але десяткам вдалося вразити свої цілі та знищити життєво важливу енергетичну інфраструктуру.

Нагадаємо, згідно з повідомленнями анонімних посадовців західної країни, Іран планує відправити до Росії тисячу одиниць зброї до кінця року, включно з балістичними ракетами малої дальності класу «земля-земля» та бойовими безпілотниками.

На початку листопада Іран планує відправити Росії партію з понад 200 бойових дронів, — повідомило ГУР МО України. У Головному управління розвідки Міністерства оборони України повідомили, що Іран має надіслати росіянам на початку листопада партію з понад 200 бойових дронів Shahed-136, Mohajer-6 та Arash-2.

Між іншим, вночі 2 листопада ЗСУ збили 12 із 13 іранських дронів-камікадзе.

Поделиться публикацией