РФ МАЄ НАМІР СТВОРИТИ НОВИЙ ЗЕНІТНИЙ КОМПЛЕКС, ЗДАТНИЙ ЗБИВАТИ КРИЛАТІ РАКЕТИ

Новий зенітний артилерійський комплекс для боротьби з крилатими ракетами, безпілотниками, літаками, вертольотами, системами залпового вогню і високоточною зброєю створюють для російських сухопутних військ. Про це 3 січня повідомив Інтерфакс з посиланням на департамент інформації та масових комунікацій Міноборони Росії.

«Даний комплекс призначений для ураження повітряних цілей типу тактичних безпілотних літальних апаратів, одиночних реактивних снарядів систем залпового вогню, крилатих ракет, ударних елементів систем високоточної зброї і літаків тактичної авіації, вертольотів вогневої підтримки, а також наземних і надводних легкоброньованих цілей», — заявили в Міноборони РФ.

Там відзначили, що новинка розробляється в сухопутних військах і покликана змінити зенітний артилерійський комплекс «Шилка».

«Особливістю комплексу буде є його мала радіопомітність, досягнута шляхом застосуванням пасивних засобів розвідки, виявлення і супроводу повітряних цілей», — сказали в російському військовому відомстві.

Там повідомили також, що в 2018 році ряд підрозділів сухопутних військ отримають зразки сучасного озброєння і техніки.

Так, два військових формування протиповітряної оборони отримають зенітні ракетні комплекси малої дальності «Тор-М2»; підрозділи ППО, що діє в умовах Арктики і Крайньої Півночі — зенітні ракетні комплекси малої дальності «Тор-М2ДТ»; підрозділи ППО загальновійськових з’єднань — переносні зенітні ракетні комплекси «Верба».

«Планомірне і щорічне нарощування бойового складу військ, здійснення комплектного переозброєння на сучасні зенітні ракетні комплекси дозволить вже до 2020 року наростити бойові можливості військ ППО», — заявили в Міноборони РФ.

 

Між іншим, фахівці ІА «ОПК» зазначають, що фактично кожного дня РФ повідомляє про нові розробки та досягнення у сфері створення ноих озброєнь, які на практиці не мають жодних підтверджень. Експерти Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння (ЦДАКР) переконані, що така форма інформаційних повідомлень є реальною заміною переозброєння технологічно виснаженої країни. «РФ не має технологічних та економічних ресурсів для втягування у нову гонку озброєнь, то ж інформаційний тиск перетворився на ерзац переозброєння російського війська», — зазначають в ЦДАКР.

«Росія нездатна тримати темпи створення новітніх ОВТ, але має високий поріг ризиків, якій спирається на готовність залучити до війн майбутнього людські маси, — це є новою формулою боротьби РФ зі світом, яка протиставляє відношення Заходу и РФ до людини і техніки», — наголошують в ЦДАКР.

Поделиться публикацией