РФ МАЄ НАМІР ПОПОВНИТИ АРМІЮ ДЛЯ ВІЙНИ ПРОТИ УКРАЇНІ ВІЙСЬКОВОЗОБОВ’ЯЗАНИМИ, ЩО БУЛИ ЗВІЛЬНЕНІ З ЗС РФ ПІСЛЯ 2012 РОКУ

Для поповнення російської армії в Україні, в РФ активізували роботу з військовозобов’язаними, звільненими з військової служби після 2012 року

У РФ поповнення російських підрозділів, що воюють в Україні, намагаються виконувати за рахунок ресурсів із військовозобов’язаних звільнених з військової служби після 2012 року. Водночас відбувається відповідна агітація серед громадян РФ у невизнаній Придністровській республіці, повідомили у Генеральному штабі ЗСУ.

«Командування ЗС РФ продовжує пошук можливостей вирішення проблемного питання поповнення людськими ресурсами своїх підрозділів. Російські військові комісаріати активізували роботу з військовозобов’язаними, звільненими з військової служби після 2012 року і мають військово-облікові спеціальності водія, механіка-водія, розвідника, а також молодших командирів». Офіційною причиною виклику у військкомати є проведення зборів з підготовки за зазначеними військовими спеціальностями строком на 3 місяці.

Українські військові зазначають, що частина російських підрозділів, що виводяться, розміщується в наметових містечках на території низки областей РФ, що межують з Україною. Військовослужбовці відмовляються брати участь у подальших бойових діях на території України. Морально-психологічний стан зазначеного особового складу низький і має тенденцію до погіршення.

За інформацією Генштабу, ворог продовжує активні дії на Слобожанському, Донецькому, Південнобузькому та Таврійському напрямках. На Слобожанському напрямку противник продовжує блокувати місто Харків та здійснює артилерійські обстріли.

На Донецькому та Таврійському напрямках ворог продовжує артилерійські обстріли населеного пункту Попасна. Мета – завдання вогневого ураження підрозділам ЗСУ та відновлення наступу на Рубіжне, Нижнє та Новобахмутівку. Також окупанти безуспішно намагалися прорвати оборону підрозділів наших військ у районі населеного пункту Новотошківське. На Південнобузькому напрямку ворог здійснює оборону раніше зайнятих рубежів, вживає заходів щодо відновлення боєздатності своїх підрозділів. Продовжує проводити жорсткі фільтраційні заходи на тимчасово зайнятих територіях Херсонської області.

Окупанти продовжують проводити насильницькі дії щодо цивільного населення на тимчасово зайнятих територіях. Здійснюють примусове вивезення населення Маріуполя у тимчасово окуповані райони Донецької області.

Угрупуванням Повітряних Сил ЗСУ за попередню добу було вражено три повітряні цілі: крилату ракету, БПЛА та бойовий літак. Авіація Повітряних Сил продовжувала завдавати ракетно-бомбові удари по військах окупантів.

Поделиться публикацией