РФ ЙДЕ ДО ПІКУ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ОПЕРАЦІЇ ЩОДО ПІДГОТОВКИ НАСТУПУ В УКРАЇНІ — ЦДАКР

Міністерство оборони Росії заявило 3 квітня, що російські військкомати зафіксували значне збільшення кількості осіб, які подали заявки на військову службу за контрактом по всій Росії після теракту в «Крокус Сіті Хол» – з метою «помсти» за жертв нападу. В РФ повідомляють, що за останні 10 днів близько 16 тисяч росіян висловили бажання укласти контракт на військову службу.

Водночас на тлі повідомлення про намір додатково мобілізувати 300 тис. осіб на 1 червня 2024 року та одночасної заяви військового міністра злочинного путінського режиму в РФ Шойгу після перемовин з французьким міністром оборони Себастьяном Лекорню про можливість реалізації «стамбульських мирних ініціатив» гра Кремля виглядає наближенням до піку інформаційної операції проти України і Заходу.

Про це зазначає Центр досліджень армії, конверсії та роззброєння (ЦДАКР), акцентуючи увагу, що підготувати угруповання до наступу Кремль має можливість не раніше липня ц.р. – через обмежені можливості центрів підготовки та обмеженість часу підготовки стратегічної наступальної операції.

В       ЦДАКР не виключають початку наступу до саміту НАТО у Вашингтоні, однак  за таких умов особовий склад не буде належним чином підгтовлений, а угруповання використовуватимуть переважно застарілу радянську техніку, відновлену та можливо частково модернізовану.

Зусилля Кремля найбілше спрямовані на затримці військової допомоги Україні з боку Заходу та на намаганнях переконати у доцільності заморожування війни. Серед найвагоміших аргументів Москви політична криза в Україні та в США, що максимально використовується в якості інформаційних важелів та на перемовинах, визначає київський аналітичний центр.

Поделиться публикацией