РФ ЗАСТОСОВУВАТИМЕ ЯДЕРНУ ЗБРОЮ ЛИШЕ У ВИПАДКУ «ЗАГРОЗИ ІСНУВАННЮ» РОСІЇ — ПЄСКОВ

Росія вдасться до використання ядерної зброї лише у випадку «загрози існуванню» його країни, а не в результаті війни з Україною, стверджує прес-секретар Владіміра Путіна Дмітрій Пєсков в інтерв’ю PBS 28 березня.

«Але будь-який результат операції в Україні, звичайно, не є приводом для застосування ядерної зброї», — цитує Пєскова Reuters.

Він запевнив, що у Росії “є концепція безпеки” відповідно до якої застосування ядерної зброї можлива при загрозі існування держави.

“Тільки тоді, коли є загроза існуванню держави, в нашій країні ми можемо використовувати і ми фактично будемо використовувати ядерну зброю для усунення загрози існуванню нашої країни”, — заявив Пєсков.

Раніше колишній верховний головнокомандувач Об’єднаних збройних сил НАТО в Європі генерал Уеслі Кларк заявив, що президент країни-агресора Владімір Путін може віддати наказ про застосування тактичної ядерної зброї на території Польщі.

Про ймовірність того, що президент Росії Владімір Путін може завдати ядерного удару по Україні, якщо його план про взяття Києва не буде реалізовано, заявив також журналіст-розслідувач видання «Bellingcat» Христо Грозєв. Водночас він нагадав, що для запуску ракети з ядерним носієм п’ять людей мають виконати певну послідовність дій.

Поделиться публикацией