РФ ВІДПРАЦЬОВУЄ В УКРАЇНІ КІБЕРАТАКИ, ЯКІ НАПРАВИТЬ ПРОТИ ЗАХОДУ — РНБО

Росія відпрацьовує в Україні кібератаки, які пізніше спрямує проти країн Заходу.

Про це 19 листопада заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов під час зустрічі з делегацією представництва НАТО в Україні на чолі з головою представництва Олександром Вінніковим.

«В Україні Росія відпрацьовує кібератаки, які в майбутньому можуть бути спрямовані проти країн – членів НАТО та Європейського союзу», – сказав він.

Данілов вважає, що Україна і НАТО мають активізувати співпрацю у сфері кібербезпеки.

Він додав, що досвід, який Україна здобуває в боротьбі з російською гібридною агресією, корисний для країн – членів НАТО.

Сторони обговорили практичні аспекти двостороннього співробітництва, зокрема матеріальну, технічну та консультативно-дорадчу допомогу, яку Україні надають у межах трастових фондів НАТО, зазначили у пресслужбі

Вінніков заявив, що Альянс підтримує територіальну цілісність України й далі продовжуватиме «спільну роботу на благо євроатлантичної інтеграції України». За його словами, НАТО й надалі буде допомагати Україні як у межах комплексного пакету допомоги, так і в питаннях підтримки реформи сектору безпеки та оборони.

 

Поделиться публикацией