РФ ВИКОРИСТОВУЄ БОЄПРИПАСИ СЕПАРАТИСТСЬКОГО РЕГІОНУ МОЛДОВИ ДЛЯ КОНТРАБАНДИ ЗБРОЇ

Росія використовує боєприпаси сепаратистського регіону Молдови Придністровʼя для контрабанди зброї.

Про це 29 квітня ц.р. повідомив представник Головного розвідувального управління Міноборони Вадим Скібіцький в ефірі «Настоящего времени», повідомив «Лівий берег».

Крім того, інформується, що інша частина з придністровських складів у с. Ковбасна використовується під час навчань росіян для відпрацювання оборони та контрнаступу.

Скібіцький додав, що поточна ситуація в регіоні є явним сигналом про готовність Росії використати територію Придністровʼя як додатковий плацдарм для агресії не лише проти України, а й, можливо, проти Молдови.

«Ми відстежуємо розвиток ситуації в Придністров’ї. Там зараз іде серйозна боротьба між представниками влади та дуже активно працюють спецслужби російської федерації. Здійснені на території «ПМР» терористичні акти були спрямовані на примушення Придністровського керівництва погодитись на розширення присутності російських військ. Крім того, вибухи на об’єктах будуть подаватися як загроза для населення регіону та сигнал керівництву Республіки Молдова відмовитися від проєвропейської політики. Основна мета – залишити цей регіон повністю під контролем москви, як вона намагається це зробити протягом 30 років», – заявив він.

За словами розвідника, самі теракти є дуже харакетрними для російської ФСБ. За даними ГУР, все, що зараз відбувається на території Придністров’я, перебуває під контролем російської спецслужби.

Поделиться публикацией