РОСІЯ І ІНДІЯ ДОМОВИЛИСЯ ПРО ПОСТАВКУ П’ЯТИ ПОЛКІВ С-400 НА $ 5 МІЛЬЯРДІВ

Президент Росії Володимир Путін і прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді підписали низку двосторонніх документів, один з яких про поставку п’яти полків зенітних ракетних систем С-400 «Тріумф» на загальну суму близько п’яти мільярдів доларів. Про це 5 жовтня ц.р повідомив ZN,UA.
В цілому Росія повинна поставити системи Індії протягом п’яти років.
«За підсумками переговорів президент Росії і прем’єр-міністр Індії прийняли Спільну заяву «Росія – Індія: надійне партнерство у мінливому світі». Крім того, у присутності В. Путіна і Н.Моді відбулася церемонія обміну документами, підписаними в ході офіційного візиту президента Росії в Індії», — розповіли в Кремлі.
В кінці липня агентство Reuters повідомляло, що США відкрили шлях для Індії, який допоможе уникнути санкцій за купівлю продукції російського ОПК.
Як повідомлялося, 11 червня Мінфін США запровадив санкції проти трьох російських громадян і п’яти компаній. У санкційний список включили петербурзькі компанії Digital Security і DiveTechnoService, а також ФГУП «НДІ «Квант». Крім того під санкціями виявилися зареєстровані за межами РФ компанії Embedi і Erpscan, які пов’язані з Digital Security. Під санкції також потрапили Володимир Каганський, якого Мінфін називає власником «Дайвтехносервіса», гендиректор компанії Олександр Трибун і менеджер Олег Чіріков.
Закон «Про протидію супротивникам Америки допомогою санкцій» був підписаний президентом США Дональдом Трампом 2 серпня 2017 року, він передбачає посилення санкцій щодо Росії, Ірану і КНДР.

Поделиться публикацией