РОСІЯ ІМПОРТУЄ СНАЙПЕРСЬКІ ПРИЦІЛИ ЗАХІДНОГО ВИРОБНИЦТВА

Росія імпортує снайперські приціли із Заходу. У 2022-2023 роках у Росію з країн Заходу було ввезено прицілів на $173,6 млн. Частину з них використовують для ведення війни проти України. Про це повідомляє видання «Важные истории».

Російський снайпер добровольчого підрозділу футбольних фанатів «Еспаньйола» в ролику білоруського пропагандистського телеканалу позує з гвинтівкою. Видання уточнює, що на ній встановлено оптичний приціл австрійської компанії Kahles, яка випускає товари для полювання і спортивної стрільби. У YouTube десятки відео, де російські снайпери демонструють європейські та американські приціли. Зокрема, російські військові демонструють приціли західних виробників:

Leupold (США);

Nightforce (США – Японія);

Holosun (США – Китай);

Swarovski Optik (Австрія).

«За митними даними, у 2022-2023 роках у Росію було ввезено прицілів на 16 млрд рублів ($173, 6 млн )», – пише видання. Метою є нібито «встановлення прицілів на мисливську зброю», проте частина потрапляє на війну в Україну. Серед чемпіонів з імпорту – інтернет-магазини «Поінтер» і «Навігатор». Видання вказує, що інтернет-магазин «Навігатор» продавав петербурзькій «Технології» оптику, далекоміри, окуляри та інше обладнання. Цю компанію пов’язували з колишнім ватажком ПВК «Вагнер» Євгеном Пригожиним. «Ввезення прицілів та інших товарів «для полювання» відбувається за паралельним імпортом – виробники, найімовірніше, не знають, куди потрапляє їхній товар», – пишуть журналісти. «Поінтер» використовує посередників у Китаї, «Навігатор» – у Туреччині та Казахстані.

Поделиться публикацией