РОСІЯ ШВИДКО ПЕРЕОЗБРОЮЄТЬСЯ. ПРОЦЕС ІДЕ НА СИСТЕМНІЙ ОСНОВІ – ЗАСТУПНИК СЕКРЕТАРЯ РНБО

Попри чималі досягнення наших Збройних сил, НГУ та інших силових структур у протистоянні російській агресії, загроза широкомасштабної військової операції з беку РФ зберігається. Якщо Москва не доб’ється суттєвих успіхів у дестабілізації у середині України, вона цілком імовірно може вдатися до широкомасштабної агресії. Про це сьогодні на V111 Національному експертному форумі у Києві заявив заступник Секретаря РНБО Олександр Литвиненко.

У своєму виступі під час панельної дискусії «Формула безпеки України» він зауважив, що про агресивні наміри сусідньої держави свідчить чисельність російських військ на нашому кордоні, дві нові розгорнуті армії – 8-ма та 20-та загальновійськову, три нові створені дивізії – 150-та, 3-тя, 144-та.

«А зокрема, слід сказати про швидке переозброєння РФ. Росіяни дуже наполегливо працюють над нарощуванням своєї військової мощі. І не дивлячись на те, що вони обмежили деякі програми, такі як, наприклад, створення нового військового літака – винищувача 5-го покоління, на озброєння у РФ грошей вистачає. І те що це робиться на системній основі, довели навчання «Захід-2017», — відзначив Олександр Литвиненко.

ІА «ОПК»

 

Поделиться публикацией