РОСІЯ ТЕСТУЄ СЛУХНЯНІСТЬ РЕЖИМУ ЛУКАШЕНКА БІЛОРУСЬ ВІДПРАВИТЬ ДО 200 ВІЙСЬКОВИХ НА ВІЙНУ В СИРІЮ

Як повідомив Інтерфакс 7 лютого, Білорусь відправить до 200 військових до Сирії для надання гуманітарної допомоги – у такий спосіб самопроголошений президент Лукашенко «сплатить борг» життями білорусів за лояльність до себе режиму Путіна.

 

Прем’єр-міністр Росії Михайло Мішустін схвалив угоду з Білорусією, яка передбачає відправку до Сирії до 200 білоруських військових для надання гуманітарної допомоги. Відповідне розпорядження опубліковане на офіційному інтернет-порталі правової інформації.

За дорученням прем’єра МЗС та Міноборони Росії проведуть переговори з білоруською стороною та підпишуть угоду.

«Зважаючи на офіційне запрошення військово-політичного керівництва Сирійської Арабської республіки, адресоване білоруській стороні, взяти участь у місії з надання гуманітарної допомоги на території САР, направивши з цією метою до САР білоруський військовий контингент», — йдеться у проекті угоди.

Чисельність білоруського контингенту складе до 200 осіб, він залучатиметься до виконання заходів виключно з гуманітарною метою поза зоною бойових дій.

Білоруські військові під час перебування в Сирії оперативно підпорядковуватимуться російському центру з примирення ворогуючих сторін, але залишаться під командуванням уповноваженого органу білоруської сторони.

Контингент розміщуватиметься у місцях дислокації російської авіаційної групи. Російська сторона забезпечить білоруських військових проживанням, харчуванням та перекладачем. Крім того, вона зобов’язується забезпечити їх евакуацію у разі небезпеки.

Білоруські військові отримають право на носіння та застосування зброї у «місцях дислокації російської авіаційної групи відповідно до порядку, встановленого уповноваженими органами сторін». Російська сторона займатиметься навчанням та підготовкою білоруських військових.

Російська військова операція у Сирії проводиться з 30 вересня 2015 року. Авіація ВКС РФ підтримує наземні операції сирійської армії. Росія в Сирії має базу з бойовою авіацією на аеродромі «Хмеймім» і базу ВМФ у Тартусі.

У Сирії виконують завдання підрозділу Сил спеціальних операцій Міноборони РФ, військової поліції, військовослужбовці російського центру з примирення ворогуючих сторін.

Поделиться публикацией