РОСІЯ РОЗМІЩУЄ ВЗДОВЖ КОРДОНІВ НОВІ РАДІОЛОКАЦІЙНІ СТАНЦІЇ

Першу станцію радіолокації запустили 1 грудня на території Мордовії. Вона контролюватиме повітряний простір Західної Європи, а також України.

Про це 2 грудня ц.р. повідомив Цензор.нет, посилаючись на Міноборони РФ.

«У перспективі буде створено суцільне радіолокаційне поле по аеродинамічним цілям, аналогічне полю системи попередження про ракетний напад», — сказали у відомстві.

У нову систему увійдуть загоризонтні станції типу «Контейнер», перша з яких заступила на бойове чергування 1 грудня в Мордовії. Нова РЛС здатна відстежити масовий зліт авіації, пуск крилатих ракет або старт гіперзвукових апаратів на дальностях 2 тис. км від західних і південних кордонів Росії. Таким чином забезпечується час на відбиття можливого удару по об’єктах на території країни.

Наступна станція такого типу має прикрити арктичний напрямок. «Подальший розвиток можливий в сторону контролю Арктики, чим ми займаємося, таке завдання активно розглядається», — уточнив головний конструктор «Контейнеру» Михайло Петров.

Робота станцій «Контейнер» ґрунтується на прийомі радіосигналу, відбитого від іоносфери.

В даний час в РФ створено суцільне радіолокаційне поле системи попередження про ракетний напад. У систему входять РЛС типу «Вороніж», їхнє головне завдання — відстежити пуски балістичних ракет по російській території.

 

 

Поделиться публикацией