РОСІЯ РОЗМІСТИЛА ЯДЕРНІ СТРАТЕГІЧНІ БОМБАРДУВАЛЬНИКИ В КРИМУ

Росія вирішила розмістити анексованому Криму стратегічні бомбардувальники Туполєва Ту-22М3 з ядерною зброєю у відповідь на розгортання систем протиракетної оборони США в Румунії, повідомило  18 березня російське державне агентство «РИА Новости» з посиланням на російського чиновника.

Російські військові планують розмістити бомбардувальники на авіабазі «Гвардійське» в Криму, заявив голова парламентського комітету з оборони і безпеки Віктор Бондарєв.

Авіабаза розташована в 13 км від Сімферополя. Зараз аеродром перепідпорядкований ВКС РФ, базується 37-й змішаний авіаційний полк ВПС, у складі: дві ескадрильї Су-24М і Су-25СМ.

Нагадаємо, 16 березня в Криму і Севастополі відбувся псевдореферендум, за результатами якого Путін 18 березня оголосив про включення півострова до складу РФ. Світова спільнота не визнала анексію Криму.

У червні 2018 року Путін заявив, що «зелені человечки» — російські військові без розпізнавальних знаків — «забезпечили проведення незалежних вільних виборів на півострові.

Дипломат, юрист-міжнародник Максим Кононенко у своїй статті для DT.UA пише, що російська окупація Криму — це надовго. На його думку, щоб надовго не перетворилося на назавжди, Україна повинна протиставити російському агресору послідовну, системну та консолідовану політику невизнання, розраховану на далеку перспективу.

Поделиться публикацией