РОСІЯ ПРИПИНИЛА РОЗРОБКУ ПЕРСПЕКТИВНОГО БПЛА ЧЕРЕЗ ВІДСУТНІСТЬ ТЕХНОЛОГІЙ

Проект «Альтаїра» обійшовся російської армії вельми недешево — на нього витратили понад трьох мільярдів рублів.

Російський проект важкого ударного літального безпілотника «Альтаїр» заморожено на невизначений строк; причиною заморозки багатообіцяючого проекту назвали брак коштів на високотехнологічну мікроелектроніку, повідомляє російський військовий тижневик «Звезда«.

«Брак відповідних сучасним вимогам вітчизняних мікропроцесорів, датчиків, програмних продуктів — все це недавно поставило хрест на перспективному проекті важкого ударно-розвідувального безпілотника», — пише видання.

«Альтаїр» вперше продемонстрували громадськості у липні 2016 року — тоді полетів прототип-демостратор. У травні 2017-го був продемонстрований другий прототип безпілотника.

Проект «Альтаїра» обійшовся російської армії вельми недешево — на його розробку російські військові вже витратили більше трьох мільярдів рублів, однак у жовтні поточного року проект згорнули.

Планувалося, що БПЛА «Альтаїр» повинен був стати російською відповіддю на західні розробки, зокрема американський розвідувальний дрон RQ-4 Global Hawk. Апарат вагою три тонни з розмахом крила 28,5 метра здатний нести навантаження до двох тонн, долати відстань в 10 тисяч кілометрів, підніматися на висоту до 12 кілометрів і перебувати в автономному польоті до двох діб.

Поделиться публикацией