РОСІЯ ПОЧИНАЄ ЕКСПОРТ БРОНЕТЕХНІКИ НА БОЙОВИЙ ПЛАТФОРМІ «БУМЕРАНГ»

Починаються експортні продажі військової техніки на новітній російській бойової платформі «Бумеранг». Загальний обсяг їх, як очікується, складе приблизно один мільярд доларів. Інтерес до новинки вже проявили країни СНД, Близького Сходу, Африки і Південно-Східної Азії.

Про це 23 квітня повідомляє ТАСС з посиланням на Рособоронекспорт.

Як зазначив генеральний директор держкомпанії Олександр Міхєєв, фахівці вже зайнялися просуванням уніфікованої бойової платформи «Бумеранг» на зарубіжні ринки.

Платформу «Бумеранг» розробили за завданням міністерства оборони Росії. Її особливість в тому, що на базі «Бумерангу» можна створювати бронемашини з різним обладнанням і озброєнням.

Вже повідомлялося про те, що почалися роботи по оформленню рекламного паспорта та паспорта експортного вигляду «Бумерангу».

Вперше «Бумеранг» представили в ході військового параду на Червоній площі в 2015 році. У лютому нинішнього року розробники заявили, що завершили попередні випробування в рамках дослідно-конструкторських робіт. Зразки на базі уніфікованої міжвидової колісної платформи «Бумеранг» підтвердили заявлені характеристики.

Нещодавно стало відомо, що БТР і БМП на платформі «Бумеранг» отримають новий корпус з посиленим захистом. Крім того, збільшиться і водотоннажність бронемашини.

Поделиться публикацией