РОСІЯ ПЕРЕКРИЛА ЧВЕРТЬ ЧОРНОГО МОРЯ, — ЗМІ

Росія з 24 липня перекрила п’ять районів в Чорному морі, сумарна площа яких становить 118 тис. 570 км кв., Що становить більше чверті його загальної площі в 436 тис. 402 км кв. Про це 30 липня повідомив «Український мілітарній портал» з посиланням на дані міжнародних приписів мореплавцям.

Фактично зазначені райони перекривають звичні і рекомендовані міжнародні морські судноплавні шляхи до Болгарії, Грузії, Румунії та України, майже блокуючи морське сполучення з цими країнами.

Чіткої причини закриття не вказується, частина ділянок названа як «з небезпечної навігацією і небезпекою плавання», частина закрита для проведення заходів бойової підготовки.

Показово, що коментарів від офіційних відомств поки немає.

Видання відзначає, що в РФ немає стількох наземних і надводних сил, щоб була потреба в перекритті такої площі в відповідних районах для проведення комплексу заходів бойової підготовки. Також у неї відсутня необхідна кількість плавзасобів для контролю і перекриття відповідних районів для забезпечення безпеки судноплавства і, в першу чергу, риболовлі та окремих підприємств рибного промислу, які не завжди можуть отримати відповідні приписи вчасно.

До цього перед самим початком навчань Sea Breeze 2019 Росія перекрила район площею в 8 тис. Км кв., Де повинна знаходитися одна з локацій міжнародних навчань за участю кораблів України, Болгарії, Румунії, Грузії, Великобританії і США.

Поделиться публикацией