РОСІЯ НАРОЩУЄ СИЛИ НА ЗАХІДНОМУ СТРАТЕГІЧНОМУ НАПРЯМКУ

Гвардійську танкову армію Західного військового округу (ЗВО) посилили додаткової бригадою для захисту Росії на західному стратегічному напрямку.

Про це повідомила прес-служба ЗВО.

В кінці травня міністр оборони РФ генерал армії Сергій Шойгу заявив, що західний стратегічний напрямок залишається найбільш загрозливим для військової безпеки Росії. Міністр додав, що відповідно до плану діяльності на 2019-2025 роки здійснюється комплекс заходів для нейтралізації.

«Окрема гвардійська мотострілецька Севастопольська Червонопрапорна бригада імені 60-річчя СРСР увійшла до складу гвардійської танкової Червонопрапорної армії Західного військового округу для виконання завдань із забезпечення оборони Російської Федерації на Західному стратегічному напрямку», — повідомили в прес-службі ЗВО.

В окрузі розповіли, що бригада дислокується в Новомосковському адміністративному окрузі Москви.

«На її озброєнні стоять сучасні зразки озброєння, військової та спеціальної техніки, такі як танки Т-90А, бронетранспортери БТР-82А, бойові машини піхоти БМП-3, зенітно-ракетні комплекси 9А34« Стріла-10 »і ЗСУ 2С6М« Тунгуска », — перерахували в прес-службі.

На брифінгу на початку червня начальник Головного оперативного управління Генштабу ЗС РФ Сергій Рудський відзначав, що Міноборони постійно фіксує високий рівень військової активності США і їх союзників по НАТО поблизу російських кордонів, також відзначається збільшення числа заходів бойового навчання військ альянсу, що мають явну антиросійську спрямованість.

Поделиться публикацией