РОСІЯ ЗОСЕРЕДИЛА БІЛЯ УКРАЇНСЬКОГО КОРДОНУ МАЙЖЕ 88 ТИСЯЧ ВІЙСЬКОВИХ – ЄЛЬЧЕНКО

Уздовж україно-російського кордону Москва зосередила майже 88 тисяч своїх військових.

Таку інформацію повідомив DT,UA 13 лютого ц.р. посилаючись на заяву голови Постійного представництва України в Організації Об’єднаних Націй Володимир Єльченко на засіданні Ради безпеки ООН з приводу четвертої річниці з часу підписання Комплексу заходів по виконанню Мінських угод.

«Російська сторона пропонує дуже вибірковий підхід до виконання Мінських угод, акцентуючи на політичних елементах у її власному тлумаченні. Однак, вона повністю ігнорує її власні зобов’язання у сфері безпеки та гуманітарній сферах», — заявив Єльченко.

Постпред України перерахував сили, які Росія має уздовж кордонів.

«Станом на початок лютого, російські збройні формування в Донбасі мали у своєму володінні 496 основних бойових танків (це можна порівняти з арсеналами таких країн як Німеччина, Франція або Індонезія), 938 бойових броньованих машин (що аналогічно Перу і Кувейту), 128 реактивних систем залпового вогню (трохи менше ніж в Індонезії), 776 артилерійських систем, включаючи самохідну артилерію (знову, що можна порівняти з кількістю в таких колишніх членів Ради безпеки, як Казахстан і Ефіопія)… Збройна сила у 35 тисяч в окупованому Донбасі підтримується понад 2 тисячами регулярних російських військових, в основному на ключових позиціях управління. Багато з них вже мають багато досвіду в Сирії», — заявив посол України.

Єльченко зазначив, що всі перераховані сили складаються в значну величину.

«Загальна чисельність персоналу російської наступальної ударної групи вздовж російсько-українського кордону (включаючи групи у безпосередній близькості від окупованих територій Донбасу і Криму) становить 87 750 тисяч військових», — резюмував він.

Поделиться публикацией