РОСІЯ ЗНОВУ ЗАМОВИЛА В ІРАНУ БАК ТА РАКЕТИ — BUSINESS INSIDER

Росія знову замовила в Ірану сотні безпілотників і балістичних ракет. Про це попереджає видання Business Insider, посилаючись на представників ООН у Нью-Йорку.

«Ми знаємо, що Іран планує значно збільшити свої поставки безпілотних ракет і ракет до Росії», — цитує ЗМІ слова свого співрозмовника, який зазначає, що за рахунок іранської допомоги Москва хоче протидіяти гострій нестачі військових ресурсів.

Тож вона просить у Тегерану про кілька сотень снарядів і сотні безпілотників.

«Я не думаю, що вони вже відправлені, але вони точно є в книгах замовлень», — сказало джерело в Нью-Йорку.

Нагадаємо, у серпні Іран відправив Росії першу партію безпілотників, згодом їх було ще кілька. Їх окупанти використовують (щоправда, останнім часом все рідше) як для нападу на військові об’єкти, так і на цивільні. Прикладом цього є сьогоднішня нічна атака БПЛА на Дніпропетровську область, яку вдало відбили Сили оборони.

А от з ракетами, запаси яких у росіян вже закінчуються, ситуація дещо складніша. Кремль вже давно чекає на їх постачання Іраном, проте учора глава ГУР МО Кирило Буданов зауважив, що станом на початок грудня окупанти так і не отримали від свого союзника жодної балістичної ракети.

Поделиться публикацией