РОСІЯ ЗБІЛЬШУЄ ВИТРАТИ НА «НАЦІОНАЛЬНУ ОБОРОНУ» НА 40% ВІД ПОПЕРЕДНЬО ВИЗНАЧЕНОГО БЮДЖЕТУ НА 2023 РІК

16 листопада 2022 року Росія здійснила найбільший в історії випуск боргових зобов’язань за один день, зібравши 820 млрд рублів (13,6 млрд доларів США). Це важливо для РФ, оскільки випуск боргових зобов’язань є ключовим механізмом для підтримки витрат на оборону, які значно зросли після вторгнення в Україну.

Про це повідомило Міноборони Британії в Twitter.

Задекларовані витрати Росії на «національну оборону» на 2023 рік заплановані на рівні приблизно 5 трильйонів рублів (84 мільярди доларів США), що на 40% більше попереднього бюджету на 2023 рік, оголошеного в 2021 році.

Випуск боргових зобов’язань обходиться дорого у періоди невизначеності, зазначають аналітики британської розвідки.

«Розмір цього аукціону з високою ймовірністю вказує на те, що Міністерство фінансів Росії сприймає поточні умови як відносно сприятливі, але очікує все більшої невизначеності у фінансовому середовищі протягом наступного року», — заявили в Міноборони Британії.

Найсучасніша зброя РФ залежить від імпортних деталей, а сама країна-агресорка через санкції більше не може виготовляти та обслуговувати озброєння, критично важливе для війни. Фахівці очікують деградацію російської техніки та її збройних сил.

Поделиться публикацией