РОСІЯ ГОТУЄ АВІАЦІЮ ДО ВІЙНИ

В ході російсько-білоруських стратегічних навчань «Захід-2021», які повинні пройти у вересні поточного року, буде масово застосовуватися військова авіація.

Про це 2 червня ц.р. повідомив портал «ВПК Новости», посилаючись на  міністра оборони РФ генерала армії Сергія Шойгу у вівторок в ході відомчого селекторної наради  . За його словами, за сценарієм навчання буде створена складна повітряна обстановка.

Глава військового відомства підкреслив, що в зв’язку з цим весь авіаперсонал «повинен бути в повному обсязі готовий до дій в таких умовах». «Необхідно, щоб всі, що задіяно в навчаннях — аеродроми, вертолітні майданчики, авіаційна техніка, — строго відповідало встановленим вимогам безпеки польотів», — зазначив міністр.

Раніше в Міноборони повідомили, що спільні російсько-білоруські стратегічні навчання «Захід-2021» стануть головним підсумком 2021 навчального року в Російській армії. Сергій Шойгу сьогодні також розповів, що Повітряно-космічні сили (ВКС) Росії в літньому періоді навчання істотно наростять інтенсивність польотів. Для молодих льотчиків, за його словами, слід визначити оптимальне навантаження. «Молоді льотчики, котрі служать в стройових частинах, в літньому періоді навчання продовжать практичне освоєння авіаційної техніки при збільшеної інтенсивності польотів», — розповів міністр.

Глава військового відомства доручив всім командирам індивідуально підходити до планування і контролю льотної підготовки молодих фахівців. Він закликав визначити оптимальне навантаження для кожного молодого льотчика з урахуванням фактичного рівня його підготовки та натренованості.

Напередодні про майбутні у вересні російсько-білоруських навчаннях розповів начальник Головного управління бойової підготовки Збройних сил РФ генерал-полковник Іван Бувальцев. За його словами, для участі в цьому вченні також запрошені іноземні держави. Їх військовослужбовці увійдуть до складу коаліційного угруповання військ (сил), особливістю спільних дій якої стане, за словами генерала, «досягнення тактичної сумісності органів управління і військ для відбиття нападу умовного противника і нанесення йому поразки, що не дозволяє вести подальші бойові дії».

Поделиться публикацией