РОСІЯ ВИМАГАЄ ВІД США ТА НАТО ВІДМОВИТИ УКРАЇНІ ЧЛЕНСТВО В АЛЬЯНСІ ТА ПРИБРАТИ ІНОЗЕМНИХ ВІЙСЬКОВИХ

Російська Федерація у документі під назвою «Угода про заходи щодо безпеки Росії та держав-членів Північноатлантичного договору», спрямованому у Вашингтон та Брюссель штаб-квартиру НАТО, вимагає від країн Північноатлантичного альянсу відмовити Україні у вступі до НАТО.

Про це повідомляє прес-служба МЗС РФ.

 

В одному з пунктів Росія пропонує країнам НАТО взяти на себе зобов’язання, що унеможливлюють подальше розширення НАТО, у тому числі приєднання України, а також інших держав.

Крім того, Росія пропонує відмовитися «від ведення якоїсь військової діяльності на території України, а також інших держав Східної Європи, Закавказзя та Центральної Азії». Також пропонується відмовитись від військових навчань на певній відстані від кордонів Росії та країн НАТО.

 

Договір також передбачає, що учасники унеможливлюють розгортання ракет середньої та меншої дальності наземного базування в районах, з яких вони здатні вражати цілі на території інших учасників.

 

В одному пункті вказується, що «учасники підтверджують, що не розглядають один одного як противників», а для вирішення питань та врегулювання проблемних ситуацій застосовують механізми термінових консультацій на дво- та багатосторонній основі, включаючи Раду Росія-НАТО.

Поделиться публикацией