РОСІЯ ВИКОРИСТОВУЄ У ШТУРМІ СЄВЄРОДОНЕЦЬКА «НОВІТНІ» БМПТ «ТЕРМІНАТОР»

Росія розгорнула на Сєвєродонецькому напрямку наступу на Донбасі єдину оперативна роту БМП-Т «Термінатор», що вказує на пріоритетність захоплення Сєвєродонецька російськими військами.

«Їхня присутність свідчить про те, що до цієї атаки причетне Центральне угруповання сил, яке є єдиним формуванням, що використовує цю машину. Раніше CGF зазнала великих втрат, не зумівши прорватися до Києва зі східного напрямку на першому етапі вторгнення», — зазначає британська розвідка.

Росія розробила БМП-Т «Термінатор» після того, як виявила необхідність забезпечити спеціальний захист основних бойових танків, які вона використовувала під час афганської та чеченської воєн.

«Сєвєродонецька область залишається одним із безпосередніх тактичних пріоритетів Росії. Однак, маючи максимум десять «Термінаторів», вони навряд чи матимуть суттєвий вплив на кампанію», — вважають британські аналітики.

Нещодавно на Луганщині місцеві жителі зафіксували колону російської бронетехніки у складі якої можна помітити бойові машини підтримки танків БМПТ «Термінатор».

БМПТ «Термінатор» – це російський варіант багатоцільової бойової гусеничної машини вогневої підтримки, виконаної на базі танка Т-72 або Т-90.

Як стверджують її розробники, машина має потужне озброєння та броньовий захист, сучасні прилади управління вогнем та високу маневреність. БМПТ оснащено протитанковим комплексом «Атака-Т» з боєкомплектом чотири ракети та заявленою дальністю стрільби – від 400 до 6000 метрів. Крім цього, вона озброєна двома автоматичними гранатометами АГС-17Д, двома автоматичними гарматами калібру 30 міліметрів 2А42 та великокаліберним кулеметом ПКТМ.

Поделиться публикацией