РОСІЯ АНОНСУВАЛА ВИПРОБУВАННЯ БРОНЕАВТОМОБІЛІВ НОВОГО ПОКОЛІННЯ «АТЛЕТ»

Попередні випробування бронеавтомобілів «Атлет», які прийдуть на зміну машинам сімейства «Тигр», починаються в Росії, повідомили 3 серпня РІА «Новости» з посиланням на гендиректора підприємства-розробника даної техніки «Військово-промислова компанія» (ТОВ «ВПК») Олександра Красовицького.

За його словами, дослідні зразки «Атлета» приступлять до програми попередніх випробувань 5 серпня. «У них візьмуть участь представники замовника, науково-дослідних інститутів, а також підрозділів і підприємств ВПК», — сказав співрозмовник агентства.

Красовицький уточнив, що у випробуваннях беруть участь дослідні зразки «Атлета» в варіантах АСП (автомобіль спеціального призначення) і АБП-2 (автомобіль багатоцільового призначення у пятидверній модифікації).

Крім того, машини пройдуть перевірку на обстріл і на підрив.

Нове покоління броньованих машин «Атлет» має колісну формулу 4х4 і призначене для перевезення особового складу та військових вантажів із забезпеченням необхідного рівня захисту, буксирування причепів, монтажу озброєння, військової і спеціальної техніки.

Основні відмінності нової машини від бронеавтомобіля «Тигр» — збільшена до 1,6 тон вантажопідйомність, підвищена до двох кілограмів у тротиловому еквіваленті протимінна стійкість, більш потужний дизельний двигун російського виробництва ЯМЗ-5347-24, що розвиває максимальну потужність 240 кінських сил.

Машини в стандартній комплектації обладнані антитравматичними сидіннями для всіх членів екіпажу і системою кондиціонування повітря в салоні і іншими системами. Залежно від модифікації бронеавтомобіль «Атлет» може перевозити від двох до восьми повністю екіпірованих бійців.

Поделиться публикацией