РОСІЯ АКТИВНО ШУКАЄ ПАРТНЕРІВ В ЛАТИНСЬКИЙ АМЕРИЦІ — ТУ-160 ПРИБУЛИ ДО ВЕНЕСУЕЛИ

Два найпотужніші бойові літаки Росії прилетіли до однієї з антагоністичних по відношенню до США країн Латинської Америки нібито для участі у навчаннях ВПС.

До одного аеропортів Венесуели 10 грудня прибули два найпотужніших російських бойових літака — стратегічні ударні бомбардувальники-ракетоносці дальньої дії Ту-160 у супроводі військово-транспортного літака Ан-124 «Руслан», з посиланням на Міністерство оборони РФ повідомило ТАСС.

При цьому повідомлялося, що крім трьох вказаних літаків до Венесуели окремо прибув спеціальний далекомагістральний літак Іл-62 Повітряно-космічних сил РФ. На ньому до Венесуели прибуло більше 100 російських пілотів і фахівців.

Російські літаки приземлилися у міжнародному аеропорту Майкетія Боліваріанської Республіки Венесуела.

Маршрут російського загону проходив над Атлантичним океаном, Баренцовим, Норвезьким, Карибським морем. Ракетоносці Ту-160 на окремих етапах перельоту супроводжувалися винищувачами F-16 ВПС Норвегії.

Міністр оборони Венесуели Володимир Падріні заявив, що прибуття літаків показало, що «ми також готуємося захищати Венесуелу до останнього дюйма, коли це необхідно» і додав, що навчання будуть проводитися з метою підвищення рівня взаємодії систем аерокосмічної оборони обох країн. Подробиць про навчання міністр не повідомив.

Поделиться публикацией