РОСІЯНИ НЕ ВПОЛЮВАЛИ ЖОДНУ З РСЗО HIMARS — ЗАСТУПНИЦЯ МІНІСТРА ОБОРОНИ

Жодну з переданих Україні Сполученими Штатами Америки реактивних систем залпового вогню HIMARS російські загарбники досі не вполювали.

Про це 4 липня ц.р. повідомив Укрінформ, посилаючись на заступницяю міністра оборони України Ганну Маляр в Телеграмі.

Так, за словами Маляр, одним із найпотужніших проявів підтримки, наданої Штатами Україні, є реактивна система залпового вогню американського виробництва M142 HIMARS, розроблена в кінці 90-х як полегшена колісна версія М270.

У своєму арсеналі HIMARS має чималу кількість різних боєприпасів: від звичайних некерованих до високоточних балістичних ракет з GPS-навігацією.

Боєприпаси та дальність їх ураження: MLRS — 45 км, GMLRS — 70 км, ER GMLRS — 150 км, ATACMS — 300 км, експериментальна ракета PrSM — 499 км.

Як зауважила заступниця міністра, поява американських «Хаймарсів» у червні 2022 року стала неприємною несподіванкою для російських військових. Так, виявилося, що всі логістичні шляхи, склади з боєприпасами та місця дислокації військ перебувають у зоні ураження реактивної системи.

«Злякавшись та відчувши перші величезні втрати, окупанти почали полювання на HIMARS’и. Але так до сих пір нікого й не впіймали. Завдяки максимальній швидкості 85 км/год HIMARS здатна розгорнутися, відстрілятися та покинути позицію менш ніж за 1 хв. Це дає змогу застосовувати її для тактики shoot-and-scoot (стріляй-та-тікай), що значно зменшує шанси бути виявленим та враженим ворогом», — додала посадовиця.

Поделиться публикацией