РОСІЯНИ НАМАГАЮТЬСЯ ЗАБЛОКУВАТИ ЗСУ В ЛИСИЧАНСЬКУ, АЛЕ ПОВІЛЬНО ВІДСТУПАЮТЬ НА ХЕРСОНЩИНІ – ISW

Росіяни і далі намагаються заблокувати ЗСУ в Лисичанську і повільно відступають на Херсонщині. При цьому у російській армії гостра проблема з особовим складом через великі втрати. Влада РФ усіляко намагається поповнити резерви без оголошення загальної мобілізації. Про це йдеться у звіті Американського інституту вивчення війни ISW.

«Російська військова влада продовжує шукати шляхи поповнення своїх все більш виснажених силових можливостей, не оголошуючи загальної мобілізації. Неназваний високопоставлений чиновник з оборони США заявив 27 червня, що російські сили, ймовірно, вичерпують вищих військових лідерів і більше покладаються на відставних офіцерів і резерв, щоб замінити втрат офіцерів», – сказано у звіті ISW.ЗСУ

Нагадаємо, за інформацією Генштабу ЗСУ, Росія збільшує кількість артилерії неподалік від Лисичанська у Донецькій області, щоб підтримати наступальні дії та захопити місто.

За прогнозами аналітиків, найближчими тижнями росіяни вже не зможуть наступати.

Ситуація у ЗСУ в Луганській області дуже важка і швидше за все російські війська незабаром займуть як Сєвєродонецьк, так і Лисичанськ. Але це стане переломним моментом на користь росіян, адже вони втрачають там залишки свого наступального потенціалу. Про це йдеться у зведенні Американського інституту вивчення війни (ISW) за 24 червня.

Аналітики інституту пишуть, що за останні дні росіяни досягли значних успіхів у цьому районі та ЗСУ, швидше за все, доведеться залишити і Сєвєродонецьк та Лисичанськ. Але тимчасова окупація цих міст не змінить ситуацію принципово і стане переломною на полі бою.

«Українським військам протягом кількох тижнів вдавалося втягувати в цей район значну кількість російського персоналу, зброї та техніки, що, ймовірно, знижувало загальні можливості російських сил, не дозволяючи їм зосередитись на більш вигідних напрямках наступу. Найближчими тижнями російські наступальні операції, ймовірно, призупиняться незалежно від того, чи захоплять російські сили район Сєверодонецька-Лисичанська чи ні, що, ймовірно, дасть українським силам можливість розпочати обережні контрнаступи», – йдеться у зведенні ISW.

Поделиться публикацией