РОСІЯНИ ВЗЯЛИ ОПЕРАТИВНУ ПАУЗУ НА ВСІХ ФРОНТАХ ТА ГОТУЮТЬСЯ ДО КОНТРАТАК ЗСУ НА ПІВДНІ – ISW

Російські окупаційні війська зупинилися на фронтах, щоб перегрупуватися і поповнити сили. Вони ведуть обстріли і локальні наступальні дії подекуди, однак для великих операцій у них наразі недостатньо резервів. Про це сказано у звіті Американського інституту вивчення війни (Institute for the Study of War, ISW) за 7 липня.

Такого висновку аналітики інституту дійшли не лише із огляду на ситуацію на фронтах, а й послухавши заяву речника Міноборони Росії Ігоря Конашенкова за 7 липня, у якій він оголосив, що російські війська в Україні зупиняються, щоб відпочити та відновити свої бойові можливості, підтверджуючи оцінку ISW про те, що російські війська почали оперативну паузу.

«Як раніше оцінювало ISW, російські сили не припинили активних бойових дій протягом цієї оперативної паузи і навряд чи це зроблять. Російські війська все ще проводили обмежені наземні наступальні дії та авіаційні, артилерійські та ракетні удари на всіх напрямках 7 липня. Російські війська, ймовірно, продовжуватимуть обмежуватись невеликими наступальними діями, відновлюючи сили та створюючи умови для більш значного наступу в найближчі тижні чи місяці», – сказано у звіті.

Раніше, у своєму зведенні ISW повідомляв, що фронт в Україні стабілізувався, а тим часом російська влада намагається мобілізувати економіку країни для затяжної війни.

Поделиться публикацией