РОСІЙСЬКІ ТА БІЛОРУСЬКІ ВІЙСЬКОВІ ПРОВОДЯТЬ СПІЛЬНЕ ШТАБНЕ ТРЕНУВАННЯ

Російські та білоруські військові проводять спільне штабне тренування, яке є підготовчим етапом майбутнього навчання «Захід-2021» (проводиться один раз на чотири роки).

 

Ще на січня польське видання Polityka звернуло увагу своїх читачів на той факт, що в цьому році і НАТО, і Росія разом з Білоруссю планують проводити практично одночасно масштабні стратегічні навчання.

 

Безумовно, видання має на увазі вчення альянсу «Defender Europe — 2021» та спільне стратегічне навчання збройних сил Росії і Білорусі «Захід-2021».

 

«І хоча сторони називають їх« просто маневрами », очевидно, що вони будуть орієнтовані на супротивників: США з НАТО знову будуть відпрацьовувати« захист східного флангу »від Росії, а Москва разом з Мінськом — готувати навчальну« контратаку », можливо, навіть припускає нанесення «попереджувального удару», — пише Polityka, посилаючись на наявну в нього інформацію.

 

Зрозуміло, що така точка зору видана виключно для західного читача — НАТО обороняється, а Союзна держава — наступає.

 

Однак подібний розклад не відповідає контексту задумів численних навчань НАТО вже проведених в східно-європейському регіоні ( «Anakonda», «Dragon», «Saber Strike» та інші), де під приводом захисту Польщі і країн Балтії від «російської агресії» угруповання військ Альянсу насамперед намагається знищити російський анклав в Калінінградській області.

 

Без всякого сумніву, і нинішні навчання «Defender» не стануть винятком, так як матимуть аналогічний задум, написаний як під копірку.

Поделиться публикацией